Historja nowoczesna ze szczególnem uwzglednieniem dziejów Polski - Dzwonkowski, Włodzimierz (Repetytorjum maturalne z historji powszechnej, 1925)
Moderne Geschichte mit besonderem Schwerpunkt auf der Geschichte Polens