Mellem fortid og fremtid - historieprøven idéer til læreren med kopiark og prøveoplæg - Hebsgaard, Niels C. (Alinea, 2008)
Målgruppe: Historielæreren til 8.-9. klasse. Evaluering og prøveoplæg til historieprøven Opgaverne i hæftet er delt i to. Begge dele kvalificerer eleverne til historieprøven - både en skriftlig og en mundtlig. Første del giver ideer til, hvordan undervisningen kan evalueres i udvalgte emner og temaer. Evalueringen giver mulighed for, at eleverne bliver trænet i at formulere faglige besvarelser, samt at kunne opstille kronologiske begivenhedsforløb og i at analysere og vurdere skriftlige kilder og illustrationer. De valgte temaer og emner knytter sig til lærebogssystemet "Mellem fortid og fremtid", men kan sagtens bruges uafhængigt af dette system. I Mellem fortid og fremtid 1 & 2 - fortællinger og erindringer findes en række tekster udover de tekster, der er gengivet i hæftet her. Disse tekster kan læreren yderligere benytte i arbejdet med kildetekster som forberedelse til historieprøven. Anden del giver ideer til, hvordan en opgave kan se ud, når der tages afsæt i prøvebekendtgørelsen og vejledningen fra Undervisningsministeriet om historieprøven. De valgte opgaver kan alle relateres til Fælles mål for historie.