Over wondere feiten lesmateriaal voor de tweede fase in het voortgezet onderwijs - Kurvers, Rob; Sleeuwenhoek, Gerrit; Smit, Epko; Veld, Jaap; Wubs, Albert (Van horen zeggen, 2002)
"Over wondere feiten behandelt een aantal tot verwondering wekkende thema's uit de natuuren menswetenschappen en uit de beeldende kunst en brengt die in verband met de drie vragen: waar komen wij vandaan, waarom zijn we hier en waar gaan we heen? Het boek is bedoeld voor de vakken godsdienst, levensbeschouwing en filosofie in de klassen 5 en 6 van havo en vwo." -- (Titelblatt)