Geschiedenis van Zuid-Afrika met een inleiding over de algemeene geschiedenis voor de scholen in de Zuid-Afrikaansche republieken - Aitton, D. (General Books LLC, 1897)
Geschiedenis Van Zuid-Afrika (1897) is een boek geschreven door D. Aitton en biedt een uitgebreide geschiedenis van Zuid-Afrika. Het boek behandelt de vroege geschiedenis van de regio, inclusief de eerste inwoners en de invloed van Europese kolonisten en handelaren. Het beschrijft ook de opkomst en val van de Boerenrepublieken en de impact van de Britse overheersing. Aitton bespreekt de politieke, economische en sociale ontwikkelingen van Zuid-Afrika en de invloed van de apartheid.