Historie 1950 příběhy jednoho zázraku - Činátl, Kamil; Maha, Jiří; Pýcha, Čeněk (Ústav pro Studium Totalitních Režimů, 2014)
"Historie 1950 seznamuje žáky s příběhem kněze Josefa Toufara prostřednictvím dobových pramenů. Aplikace je pojata jako didaktická detektivka. Nenabízí jasné odpovědi, ale otevřené otázky: Kdo stál za pohybem kříže v číhošťském kostele? Kdo nese odpovědnost za tragickou Toufarovu smrt? Žáci pátrají po stopách minulosti a přijímají přitom herní role. Zkoumají prameny perspektivou novináře, politika, právníka či vyšetřovatele. Dějepisné vzdělávání není v případě Historie 1950 pojato jako jednosměrné předávání znalostí, ale jedná se poznávací hru s prvky dramatizace. S pomocí pramenů a zvolených rolí si žáci utvářejí živou představu o historii a reflektují její význam pro současnost.." (Ústav pro Studium Totalitních Režimů)